Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı
Yangın yönetmeliğinde rapor edildiği üzere kapıların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Kapıların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha yağsız malzeme kullanılabilir. Yeniden bu tip kapıda bir ölçün olmadığı derunin sac lakırtıınlığı 1.0 mm yahut daha rakik kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, kısaca belgesiz bir yangın kapkaloriı vesair ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara hatırlamak mümkündür. Evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın kapısı olarak da nitelendirilir.
Dolgular ile kapı abur cuburluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda basitçe açılacak şekilde yangın kapısı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir.
Ivedi çıkış kapısı ve yangın kapısı arasındaki farkları daha net anlatabilmek muhtevain mevzuyu kupkuru anlaşılır hale sürüklemek gerekir.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok altın hale getirmiştir.
Yangın alarmı çaldığında kapıyı kendiliğinden olarak kapatan sertifikalı bir yangın kapısı tutucusuna mevla bir yangın bapsı tercih edilmelidir.
Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabil yapılarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bağırsakin, elan yapı tasavvur halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda duygun davranılmalıdır.
Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların en hızlı ve esenlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.
Bu makalede, yangın çıkış baplarının ne olduğunu, ne çkırmızııştığını, münasebet önemli olduklarını ve tasarım ve bakımının nite strüktürlması gerektiğini ele alacağız.
Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın ahenkli testleri binalmaktadır. Yangın baplarımızın içerisinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına peklik sürelerinin arttırılması ile ait tetebbu geliÅŸtirme çallıkışmalarımız vardır.Â
İnsan yoğunluğu bir küme olan, kişilerin toplanmış yangın kapısı halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve ivedi tavır önlemi olarak Yangın Kapısı yararlanmaı kanunen şense koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler arasında;
Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir emniyet önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye Yangın Merdiveni Kapısı yardımcı olur.
Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.
Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin Yangın Çıkış Kapısı olası bir yangın sırasında sevimli ve orospu kaybını önlemek amacı ile 120 an boyunca faziletli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış cihetüne sağlıklı panik pas kolu bulunmasıdır.